Regióny Prešov Bardejov

ROZMRAZOVANIE vodovodu elektrickým ohrievačom malo fatálne následky. Zhorel celý dom

Požiar rodinného domu spôsobil škody za 30.000 eur. Zdroj: FB / Hasičský a záchranný zbor

VYŠNA POLIANKA – Požiar rodinného domu v obci Vyšná Polianka v Bardejovskom okrese spôsobil škodu vo výške približne 30.000 eur. Miroslava Knišová z vnútorného oddelenia Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove informovala, že príčinou jeho vzniku bolo rozmrazovanie vodovodného potrubia v rodinnom dome pomocou elektrického ohrievača.

 

“Požiar bol ohlásený v stredu (19. 1.) krátko pred polnocou. Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o požiar rodinného domu v tretej fáze horenia, pričom oheň zasiahol strechu, podkrovie a prízemie obydlia,” priblížila Knišová.
Na mieste udalosti zasahovalo osem hasičov zo staníc Bardejov a Svidník s troma kusmi hasičskej techniky a členovia Dobrovoľného hasičského zboru z obce Vyšná Polianka. Krátko po 1.15 h sa im podarilo požiar aj za pomoci dýchacích prístrojov lokalizovať. Následne po odvetraní priestorov pomocou termovíznej kamery vyhľadávali a dohášali skryté ohniská. “Požiar sa podarilo zlikvidovať o 2.30 h,” dodala Knišová.