Regióny Prešov Humenné

Do opravy ciest investuje mesto viac ako pol milióna eur!

Ilustračné foto. Zdroj: TASR / Erika Ďurčová

HUMENNÉ – Mesto Humenné v aktuálnom roku investuje do opráv a rekonštrukcií miestnych komunikácií, chodníkov a odstavných plôch viac ako pol milióna eur. K sume 307.000 eur, ktorú samospráva na tento účel pôvodne z rozpočtu vyčlenila, pribudlo viac ako 200.000 eur poslednou rozpočtovou zmenou, ktorú mestskí poslanci odobrili na svojom poslednom zasadnutí 18. augusta. Ďalších 150.000 eur priklepli na projektové dokumentácie, ktoré sa majú týkať cestnej infraštruktúry.

 

Ako potvrdil tlačový referát mestského úradu (MsÚ), v roku 2021 získal odbor územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene z rezervného fondu na kapitálové výdavky 307.000 eur.

“Financie budú použité na realizáciu chodníka na Dobrianskeho ulici s priľahlou cestou a malým parkoviskom, na spevnené plochy pri Zariadení pre seniorov na Dubníku a tiež na spevnené odstavné plochy na území mesta,” konkretizoval referát ich využitie s tým, že ďalších 200.000 eur sa použije na opravy miestnych komunikácií v rámci bežných výdavkov. Presné miesta sa majú vybrať “podľa nákladov na ich opravu”.

Opravných prác bude viacero

Posledným rozpočtovým opatrením tiež samospráva vyčlenila ďalších 36.000 eur na rekonštrukciu parkovacej plochy pred MsÚ. Výdavky by sa mali týkať len búracích a stavebných prác, keďže stavebný materiál, dlažobné kocky získalo mesto ako odpadový materiál od jedného z obchodných reťazcov pôsobiacich na území mesta.

“Odbor územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene má požiadavky projektových dokumentácií napríklad na obnovu miestnej komunikácie Nad Tehelňou, Letná ulica, ďalej riešenie križovatky pri Tatrabanke, miestna komunikácia a parkovacie miesta na Laboreckej ulici č.1,” uviedol tlačový referát v súvislosti s financiami vyčlenenými na projektové dokumentácie.